Godkända babysitters och babygym från ladida.se

Aktuella märkningar på på våra babysitters och babygym

För Dig och Ditt barns trygghet är alla våra babysitters och babygym CE-märkta och godkända enligt normerna EN71/ EN12790, vilket är en garanti på att de är säkra att använda och inte innehåller några skadliga kemikalier så som Ftalater (i mjuk plast) och bisfenoler (hårdplastkemikalie). I tillverkningen används alltid nya råvaror som inte kommer från återvunnen plast eller textilier.

CE-märkning – en produktmärkning inom EU

Utöver märkning med standard har vissa produkter krav på CE-märkning. De produkter som ska CE-märkas inom området barnprodukter är bland annat leksaker. Genom CE-märket intygar tillverkaren att produkten är säker. Det innebär dock inte att produkten är kontrollerad av någon myndighet. Alla produkter ska vara säkra, men alla behöver inte CE-märkas.
Förutsättningarna för att få CE-märka en produkt är att produkten överensstämmer med grundläggande krav på exempelvis hälsa, säkerhet, funktion, miljö samt att föreskriven kontrollprocedur har följts.
En produkt med CE-märkning får säljas inom EU-området utan ytterligare krav.

Se upp för “falsk” CE-märkning!

CE-märkningen är ej att förväxla med “China Export-symbolen” som är en annan symbol som är mycket lik CE-symbolen. En skillnad är att den kinesiska symbolen har ett tydligt kortare avstånd mellan C och E, än vad EU:s symbol har. China Export-symbolen säger inget om hur säker en produkt är, utan visar bara att produkten är tillverkad i Kina. Detta gör att en konsument kan få uppfattningen att en produkt uppfyller EU:s grundläggande krav, trots att den kanske inte gör det.