Omtanke och säkerhet

Säker babylek med godkända babysitters, babygym och babyprodukter från ladida.se

Aktuella märkningar av våra babysitters, babygym och aktivitetsprodukter

För Dig och Ditt barns trygghet är alla våra babysitters, babygym och andra babyprodukter vi säljer CE-märkta och godkända enligt normerna EN71/ EN12790, vilket är en garanti på att de är säkra att använda och inte innehåller några skadliga kemikalier så som Ftalater (i mjuk plast) och bisfenoler (hårdplastkemikalie). I tillverkningen används alltid nya råvaror som inte kommer från återvunnen plast eller textilier. CE-märkningen är ett krav för att produkterna får handlas med inom EU, men tyvärr säljs det varje år 1000-tals produkter som inte följer gällande lagkrav. Inte minst till följd av med den ökade direktimporten till konsument.

CE-märkning – en produktmärkning inom EU

Utöver märkning med standard har vissa produkter krav på CE-märkning. De produkter som ska CE-märkas inom området barnprodukter är bland annat leksaker. Genom CE-märket intygar tillverkaren att produkten är säker. Det innebär dock inte att produkten är kontrollerad av någon myndighet. Alla produkter ska vara säkra, men alla behöver inte CE-märkas. Förutsättningarna för att få CE-märka en produkt är att produkten överensstämmer med grundläggande krav på exempelvis hälsa, säkerhet, funktion, miljö samt att föreskriven kontrollprocedur har följts. En produkt med CE-märkning får säljas inom EU-området utan ytterligare krav.

Se upp för “falsk” CE-märkning!

CE-märkningen är ej att förväxla med “China Export-symbolen” som är en annan symbol som är mycket lik CE-symbolen. En skillnad är att den kinesiska symbolen har ett tydligt kortare avstånd mellan C och E, än vad EU:s symbol har. China Export-symbolen säger inget om hur säker en produkt är, utan visar bara att produkten är tillverkad i Kina. Detta gör att en konsument kan få uppfattningen att en produkt uppfyller EU:s grundläggande krav, trots att den kanske inte gör det.

Leave a reply